Mehron Makeup New York

Škola šminkanja Sellier Makeup , , , , ,

Kada pomislimo na 1920-te, prve stvari koje nam padnu na pamet su izraz „lude dvadesete“, ilegalni lokali i prodavaonice alkohola, Jazz, Art Deco i „Flapper girls“. Uz svu zabavu i veselje koji u našim umovima karakteriziraju 1920-te, lako je zaboraviti da su ljudi u 20-ima u Americi definirali modernu eru. Svi segmenti društva procvali su u 1920-ima; bilo je to doba izuma, inovacije i masovne proizvodnje. To je bilo vrijeme rođenja automobila, te rođenje urbanizacije Amerike i Kanade. U umjetnosti to je bilo doba Jazza, Ekspresionizma i Surealizma, u kinematografiji početak zvučnog filma. To desteljeće obilježila su kulturne, društvene, i ekonomske inovacije. Svaki aspekt američkog života bio je direktno utjecan od strane inovatora i izumitelja 20-ih. Inovacija je bila prisutna svuda, od plesnog podija preko literature do Charleston-a i Great Gatsby-a.

1927 godine u New York City-u komercijalni transatlantski telefonski servis bio je inauguriran između New York-a i Londona, otvorilo se The Royale Theater kazalište, da bi kasnije postalo dom CBS-ovog Radio Playhouse-a, kazalište The Ziegfeld Theater otvorilo se na križanju 6. avenije i 54. ulice, te su se još otvorila John Golden Theater, The Roxy Theater i The Majestic Theater, a avijator Charles Lindbergh izveo je prvi samostalni direktni prekoatlantski let od New York-a do Parisa u jednokrilcu s jednim motorom, izgrađenim po mjeri, legendarnog imena The Spirit of St. Louis. Tunel The Holland Tunnel otvorio se za automobile a čak je i za sport to doba označilo vrijeme velikih postignuća – igrač bejzbola Babe Ruth ostvario je 60 optrčavanja te godine. Moda nije bila zapostavljena tijekom ovog nevjerojatnog desetljeća. Žene su napokon odustale od korzeta i pokazale noge u gracioznim haljinama ravnog kroja i sjajnih materijala. Kroz tih 10 godina šminka je postala prihvatljiv modni dodatak i za prosječnu ženu. U New York City-u, čovjek koji je živio u jednom (stanu u) potkrovlju na cesti Broadway u srcu kazališne četvrti disao je te promjene pa i sam odlučio postati dio njih. Radeći od doma u svom potkrovlju, Mehron Melik započeo je ručno formulirati šminku kako bi zadovoljio zahtjeve sve veće i neprestano rastuće potrebe za šminkom od strane izvedbenih umjetnika koji su bili na svakom koraku (svuda oko njega).

Bilo je to rođenje brenda Mehron Makeup.

Mehron Melik bio je inovator kazališne šminke te šminke za performans i sve izvedbene umjetnosti, proizvodeći šminku ručno i prodavajući ju izvedbenim umjetnicima koji su nastanjivali kvartove oko i na samom Broadway-u. Kako su on i njegova šminka postali popularni i opće poznati u zajednici performera i među umjetničkim krugovima, zahtjev za njegovim proizvodima strelovito je rastao. Ne mogavši osobno posjećivati sva kazališta koja su se svako malo otvarala na dnevnoj bazi, počeo je zapošljavati žene koje bi posjećivale kazališta i pokazivale glumcima kako nanjeti mnoštvo različitih proizvoda koje je Mehron neumorno proizvodio u svome potkrovlju na Broadway-u. Te instruktivne prodavačice-savjetnice postale su poznate u kazališnom okrugu kao „Mehron Ladies“ i performeri su ih anksiozno (nestrpljivo) čekali svake noći da se pojave sa šminkom i pomognu im nanjeti ju. Mehronova Kazališna Šminka postala je glavna potpora performera u kazalištima, vodviljima, burleski, operi, baletu i nijemim filmovima, a ta specifična šminka za kojom su žudili bila je rađena od strane Mehronovih ruku.

Brand Mehron duboko je ukorijenjen u industriji ljepote od daleke 1927. godine, proslavivši 2017.-e 90 godina postojanja i tradicije. Prvo je sjeme uspjeha posijano kad je osnivač Mehron Melik osmislio liniju ruževa i pomada. Mehron je ubrzo postao brand make-upa kojem su se okretale brojne poznate dame tadašnjih pozornica i ekrana. Zbog svoje ljubavi prema brandu proizvode su kupovale i za osobnu uporabu u tadašnjem salonu na 5. aveniji. Neke od najučestalijih klijentica bile su zvijezde Lucille Ball, Lena Horne, Mia Farrow i Barbara Streisand. Elizabeth Taylor bi ponekada poslala svojeg osobnog vozača po omiljeno sjajilo za usne Glosstone, a među klijente Mehrona ubrajaju se i Estée Lauder i Max Factor, dva giganta kozmetičke industrije. Od svojeg početka prije gotovo 100 godina do danas Mehron je vodeći brand u industriji visokokvalitetnih i visokovrijednih makeup proizvoda.

Mehron misija je stvaranje makeup-a koji premašuje sva očekivanja, a iskusni tim kemičara u suradnji s renomiranim stručnjacima iz industrije stvara proizvode koji izgledaju odlično, djeluju savršeno, postavljaju trendove i podnose i najzahtjevnije uvjete. Make-up profesionalci diljem svijeta s povjerenjem se vraćaju našim proizvodima u pripremi editorijala, modnih revija, raznoraznih nastupa, no i za svakodnevnu uporabu.

I u današnje vrijeme brand i dalje napreduje velikim koracima. Linija ruževa i pomada koju je inicijalno kreirao Mehron Melik razvila se u raznoliki spektar proizvoda za uljepšavanje kao što su tekuće podloge, puderi u prahu i kamenu, korektori, neutralizatori, razne nijanse ruževa za usne i sjajila, rumenila, šminka za oči, pripremu kože i sl., stvorivši posebne linije za Face & Body painting umjetnost, filmsku šminku i specijalne efekte s kojima je u tim industrijama postao prvi u svijetu. Makeup artisti iz cijelog svijeta vole izgled, djelovanje i izdržljivost Mehron proizvoda. Bez obzira radi li se o svakodnevnim ili ekskluzivnim proizvodima za uljepšavanje Mehron je dio obavezne opreme svakog makeup artista.

Danas je Mehron Makeup i dalje glavni temell makeup-a kroz zajednicu performera od New York-a do Hollywood-a, od cirkusa Piccadilly Circus do Bollywood-a, performeri diljem svijeta i dalje se najradije oslanjaju na Mehron Makeup kojim je Mehron Malik 1927. godine u New York-u označio inovaciju. 90 godina kasnije Mehron i dalje proizvodi jednu od najkvalitetnijih kazališnih, filmskih, televizijskih, face & body painting šminka i šminka za specijalne efekte, kao i vrhunsku beauty šminku, pod vodstvom Mehronovog sina, Martina, koji je nastavio sljedovati svoga oca koji je stvorio inovaciju 1927. godine prošlog stoljeća.

Osnivač Mehron Melik razvio je liniju proizvoda koji odgovaraju specifičnim uvjetima kazališta, vodvilja, burleske, opera, baleta i malih ekrana. Umjetnici se oslanjaju na brand Mehron otkad je stvorena prva linija proizvoda 1927. u malenom potkrovlju u kazališnoj četvrti New Yorka. Tijekom godina brand Mehron nastavio se fokusirati na proizvodnju i preformuliranje proizvoda koji poboljšavaju konačnu izvedbu. Mehron linije proizvoda za uljepšavanje te kazališna šminka razvili su se iz inicijalnih ruževa i pomada u vrhunske podloge koje izdržavaju intenzivno osvjetljenje i izvrsno su prilagođene HD kamerama. Mehron proizvodi visokovrijedne, transformativne proizvode za stvaranje realističnih specijalnih efekata, razvoj kazališnih likova te oslikavanje lica i tijela, kao i osnovne proizvode za najkreativnije make-up artiste i izvođače. Izvan seta, Mehron proizvodi nužan su dio svake kozmetičke torbice. Mehron proizvodi korišteni su u nekim od najdramatičnijih i vizualno najuzbudljivijih produkcija kao što su filmovi Crni labud, legendarni Fantom iz opere, Birdman nagrađen s 4 Oskara i 2 Zlatna Globusa, predstava Kralj lavova, mjuzikl Shrek, na sceni Američkog baletnog teatra, Metropolitan opere, a koristila ih je i umjetnička grupa Blue Man Group te cirkusi Cirque du Soleil, i Ringling Bros. te Barnum & Bailey Circus. Koriste ga natjecatelji na popularnim američkim reality show natjecanjima za draq queen performere „RuPaul's Drag Race“ i body painting umjetnike „Skin Wars: hosted by Rebecca Romijn“ .

Prije nego što se uključe prva svjetla, usmjere kamere, prije nego što se digne zastor, nešto istinski magično već se dogodilo iza kulisa…. Mehron!

Since 1927 / New York